ULICZKI DÓRA

MAGAMRÓL

Uliczki

Számomra a tervezés, mint alkotási folyamat, a természet adta harmónia közvetítése az emberek felé.

Ennek a harmóniának a megteremtését saját alkotói környezetemben is fontosnak tartom, hiszen csak ebben tudom megélni azt a nyugalmat, belső ösztönző állapotot, melyet együttműködéseim során előbb tervek alapján, majd a megvalósult kertekben létrehozok.

“Természetből természetet alkotok.”

 

Alkotói környezetem ugyanabból a szépségből jön, melyet másoknak továbbadok, ezáltal hitelesítve munkáim értékét, minőségét.

 
 

Tradicionális rajz technikával dolgozom egy digitális világban, mely olyan személyes élményt ad alkotó és alkotás között, mely mélyen megnyitja terveim belső inspirációs forrását.

Az tervező feladata, hogy utat mutasson elfelejtett belső minták felé, melyek mindenkiben ott vannak lelkünk legmélyén.

Hiszem, hogy a szépségtől, illetve természetességtől elszakított világunkban helye, igénye van a lélek legmélyén mindenkinek arra a belső megnyugvásra, melyet egy harmonikus, jól megtervezett, kialakított belső, illetve külső környezet jelenthet. Ahová túlfeszített világunkból visszatérhetünk, mintegy biztonságot, illetve megnyugvást találva. Ezt tartom legfőbb célomnak tevékenységemben.

Uliczki Dóra munkatért

A kerttervezés számomra a művészet ősi nyelvezete, melyet megfogalmazok, s természetes könnyezetté alakítok.

Ulicki Dóra

Megérteni az ügyfelet, érzékenyen reagálni megfogalmazott, vagy vágyott érzéseire.

Nagy figyelmet fordítok partnereim környezetének felmérésre, hiszen a kerttervezés nem csupán fizikai adottságok kihasználása, sokkal inkább a környezet, ember, atmoszféra együtt hatása.